Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek 01-09-2014
DEF LogoMand der kigger i et mikroskop
Billede link til sitemapSitemap HOME OM DEF NYHEDER AKTIVITETER ARKIV SØG TILSKUD In englishPicture link to english version
 
Nyheder  
Nyhedsarkiv
Nyhedsbrev
   
HomePilNyheder
Nyheder


DEF-medarbejderen i praksis

Dato: 8-12-2000
URL:

Nyhed fra bibliotekerne
Der var lagt op til et spændende program, da chefkonsulent Gitte Larsen på vegne af FMDF og Danmarks Biblioteksskoles Konsulentafdeling bød velkommen til temadagen "Def-medarbejderen i praksis", som blev afholdt torsdag den 30. november 2000 på Danmarks Biblioteksskole.

Omkring 100 fremmødte ledere og medarbejdere fra de danske forskningsbiblioteker deltog i konferencen, som med de mange inspirerende indlæg fik sat fokus på fremtidens medarbejdere i DEF.

Formiddagens første veloplagte indslag "Udviklingen på arbejdsmarkedet – hvilke krav og forventninger har fremtidens medarbejder til arbejdslivet?" blev holdt af Tine Lange, der er leder af Kompetencecentret Strategisk Forum, Huset Mandag Morgen.

Herefter var Henrik Dall fra Avenir Management Consulting på banen med "Udviklingen af de offentlige institutioner – forskningsbibliotekernes udfordringer i netværkssamfundet."

Efter en kort pause fremlagde Claus Vesterager Pedersen, planlægningschef ved Roskilde Universitetsbibliotek og bestyrelsesmedlem i FMDF, sine tanker om "Det virtuelle fællesskab – ’medarbejderdeling’ på tværs af de Danske Elektroniske Forskningsbiblioteker".

Efter frokost præsenterede Mette Abrahamsen, konsulent ved Teknologisk Institut "Den fleksible medarbejder – nogle eksempler på nye organisationsformer".

Næste punkt på programmet var indslaget "’Sammen bliver vi stærkere’ – nye muligheder for at skabe samarbejde omkring kompetenceudvikling i staten", som blev præsenteret af konsulent ved Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kirsten Porse.

Efter en kort kaffepause var der paneldebat med:

  • Ordstyrer Lisbeth Dilling fra Niels Bohr Instituttet og bestyrelsesmedlem i FMDF.
  • Thøger Kristensen, asccessionschef på Aalborg Universitetsbibliotek.
  • Lene Stampe, afdelingsbibliotekar, Danmarks Veterinær- og Jordbrugsbibliotek, DVJB, formand for FMDF.
  • Søren Carlsen, overbibliotekar, Danmarks Pædagogiske Bibliotek.
  • Hugo Skou, sektionsleder på Statsbiblioteket var inviteret til at være paneldeltager, men måtte desværre aflyse.

Temadagen, der blev rundet af ved Gitte Larsen, blev afholdt med økonomisk tilskud fra DEF-puljemidler til fremme af udviklingen af Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.EMNE:
Temadag

Relaterede navne:
Danmarks Biblioteksskole

Relaterede Aktiviteter:
DEF temadag
   
©1998-2002 Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek - Biblioteksstyrelsen i samarbejde med
Kulturministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.
Biblioteksstyrelsen • Nyhavn 31 E • 1051 København K
Tel. 33 73 33 73 • Fax 33 73 33 72 • E-post def@bs.dk
DEF Logo
Sidst opdateret 14-03-2007