Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek 01-09-2015
DEF LogoMand der kigger i et mikroskop
Billede link til sitemapSitemap HOME OM DEF NYHEDER AKTIVITETER ARKIV SØG TILSKUD In englishPicture link to english version
 
Arkiv  
Projekter
Aktiviteter
Dokumenter
Rapporter & Udredninger
Links
   
HomePilArkivPilProjekter
Projekter


Brugervenligt værktøj til automatisk resummering af videnskabelige dokumenter

URL: http://cst.dk/defsum/

projekt:

Projektets formål er at udvikle et værktøj der kan anvendes til automatisk resummering af videnskabelige dokumenter. Arbejdstitlen på dette værktøj til automatisk resumering af danske tekster er Defsum. Ved hjælp af tekstresumering vil det med tiden blive muligt at overskue og finde præcis og relevant information uden alt for store omkostninger.

I Defsum skal værktøjet i første omgang bruges til at gøre information om sprogteknologi tilgængelig for forskere, studerende, udviklere mm. på DanDokCenters hjemmeside, en hjemmeside der er et virtuelt informationscenter om sprogteknologi i Danmark. På længere sigt skal resumeringen indgå i større systemer til dokumenthåndtering, automatisk indeksering og søgning.

Konkret går projektet ud på at lave en dansk version af det svenske system SweSum ved dels at tilpasse den danske SprogTeknologiske Ordbase (STO) til systemet og dels at indføre forskellige danske sprogteknologiske værktøjer (som fx POS-tagger , lemmatiser og evt. navnegenkender) i systemet. Vi vil først teste systemet på avisartikler og derefter udvide det til videnskabelige dokumenter om sprogteknologi.

Det virtuelle dokumentations- og informationscenter om sprogteknologi DanDokCenter er internationalt orienteret ved at være knyttet til det nordiske netværk NorDokNet, der er knude i det verdensomspændende netværk om sprogteknologi i Saarbrücken Language Technology World. Det er målet med det internationale netværk at man skal kunne søge information på tværs af nationale sprog, hvilket gør sprogspecifikke værktøjer til en nødvendighed.EMNE:
Brugerdrevne projekter

Deltagende personer:
Wedekind, Jürgen - Center for Sprogteknologi

Relaterede dokumenter:
Afrapportering: DEFsum

Relaterede nyheder:
Brugervenligt værktøj til automatisk resummering af videnskabelige dokumenter
   
©1998-2002 Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek - Biblioteksstyrelsen i samarbejde med
Kulturministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.
Biblioteksstyrelsen • Nyhavn 31 E • 1051 København K
Tel. 33 73 33 73 • Fax 33 73 33 72 • E-post def@bs.dk
DEF Logo
Sidst opdateret 14-03-2007