Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek 02-09-2014
DEF LogoMand der kigger i et mikroskop
Billede link til sitemapSitemap HOME OM DEF NYHEDER AKTIVITETER ARKIV SØG TILSKUD In englishPicture link to english version
 
Aktiviteter  
Biblioteksinfra-
struktur
Projekter
Afsluttede projekter
Igangværende projekter
Den Danske Forskningsdatabase
Status
Oversigt
Digitalisering
Politik
Projekter
Licenser
Status
Oversigt
Digitale kataloger
Retrokonverterings-
projekter
Systemarkitektur
Marketing
Ophavsret
Status
Oversigt
   
HomePilAktiviteterPilMarketing
Marketing


4.8 DEF Marketing

Et af indsatsområderne under DEF er markedsføring af deff.dk målrettet de tre primære målgrupper - studerende, forskere og undervisere ved landets højere læreanstalter.

I 2002-2003 er indsatsen koncentreret om at øge kendskab til og præference for deff.dk som et samarbejde mellem de deltagende DEF-biblioteker. De aktiviteter, der sigter på at øge kendskabet til deff.dk (fx generelle kampagner) koordineres af DEF-sekretariatet, mens de aktiviteter, der sigter på at øge præferencen for deff.dk - som et supplement til det lokale biblioteks egne ydelser - gennemføres af det enkelte bibliotek.P


Nedenstående giver et kort rids over de primære aktiviteter i 2002:

 • Worskhops om deff.dk: Biblioteksmedarbejdere diskuterer deff.dk
  Der blev i juni og august gennemført i alt otte workshops med generel introduktion til deff.dk for medarbejdere ved forskningsbibliotekerne. Alle arrangementer trak fulde huse, og der planlægges i øjeblikket gennemførelse af nye workshops.
 • Lancering af DEF-nøgle: DEF-nøglen - den stedsuafhængige adgang til forskningsbibliotekernes ressourcer
  DEF-nøglen blev lanceret på seminaret "Viden, forskning og internet" mandag d. 2. september i Bella Center. Se omtale af lanceringen her: http://www.deflink.dk/nyheder/nyheder2.asp?id=1020 og læs pressemeddelesen her: http://www.deflink.dk/nyheder/nyheder2.asp?id=1015.
 • Udstilling af deff.dk på Scanlab: Danmarks Elektroniske Forskningsbiblioteker demonstrerer deff.dk
  For sidste gang i DEF-projektets levetid blev den flotte røde portal vist frem for messens knap 6000 besøgende, der kom fra nær og fjernt.
 • Septemberkampagne: Ud at se med DSB - med deff.dk i bagagen
  S-togspassagerer vil i september måned få glæde af deff.dk plasticposer på de "korte skinner". Som en forsmag på efterårets aktiviteter til synliggørelse af deff.dk vil rejsende i københavnsområdet således være behjælpelige med at distribuere 400.000 stk. DSB-poser - så længe lager haves. Pdf af posen kan hentes her: http://www.deflink.dk/upload/doc_filer/doc_alle/1013_DSB_pose.pdf.
 • Septemberkampagne: Kender du en, der mangler oversigt til indsigt? Send en quickguide til deff.dk!
  Quickguiden kan hentes på et af de 12 store, 42 mellemstore eller 182 mindre forskningsbiblioteker, som primo september vil modtage bokse med deff.dk quickguides - lige til at tage ud og sætte frem. Quickguiden trykkes ud af et Newbie Card postkort og indeholder en oversigt over de fire primære deff.dk tjenester. Se postkortets forside her: http://www.deflink.dk/upload/doc_filer/doc_alle/1013_Postkort%20side%202.pdf og her: http://www.deflink.dk/upload/doc_filer/doc_alle/1013_Postkort%20side%201.pdf for at se postkortets bagside.
 • Ialt vil der blive distribueret 112.000 stk. quickguides via bibliotekerne, og ialt 25.000 stk. postkort vil herudover blive omdelt af Newbie Card på stativer rundt omkring på caféer og restauranter.
 • Septemberkampagne: deff.dk på tryk!
  I den kommende periode vil deff.dk figurere på helsides annoncer i følgende af landets studenteraviser:

Uglen
RUCnyt
Universitetsavisen
Kræmmerhuset
Ny Viden
Commerciel
Mosaik
Sletten
Information og Debat
DSR - studenteravis
Plexus

 • Idéen er, at quickguiden til deff.dk kan hentes på det lokale forskningsbibliotek. Se annoncen her: http://www.deflink.dk/upload/doc_filer/doc_alle/1013_annonce.pdf. Samtidig vil der blive gjort en indsats for at for optaget artikler om deff.dk i de pågældende aviser med fokus på deff.dk som supplement til det lokale biblioteks ydelser.
 • Har du idéer eller kontakter til lignende medier, som man med fordel kunne annoncere i eller skrive til, send en mail til ara@bs.dk.
   
©1998-2002 Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek - Biblioteksstyrelsen i samarbejde med
Kulturministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.
Biblioteksstyrelsen • Nyhavn 31 E • 1051 København K
Tel. 33 73 33 73 • Fax 33 73 33 72 • E-post def@bs.dk
DEF Logo
Sidst opdateret 14-03-2007